Over Elske

Al meer dan twintig jaar werk ik met kinderen en jongeren. Ik was enkele jaren vakleerkracht muziek op een basisschool en heb mijn eigen vioollespraktijk voor kinderen en jongeren. Ik ben gecertificeerd StrongKids Trainer (een training die zich richt op faalangstreductie en sociale weerbaarheid) en gediplomeerd kindercoach.

Elske van der Mede-Krijnen - Mindfulness Praktijk BreukelenToen ik zelf een mindfulness cursus volgde, vertelde ik aan mijn trainer dat een van mijn kinderen ’s avonds moeite had in slaap te komen, omdat hij zoveel gedachten in zijn hoofd had. Mijn trainer wees mij op het boek ‘Stilzitten als een kikker’ van Eline Snel. 

Ik heb het boek aangeschaft en raakte zeer geïnteresseerd in wat Eline Snel te vertellen had. Ik werd nog enthousiaster toen ik merkte dat de korte, toegankelijke oefeningen beschreven in het boek na enige tijd van thuis uitproberen hun vruchten begonnen af te werpen.

De materie greep me zo, dat ik me er verder in verdiepen wilde. Aan de Academie voor Mindful Teaching (Methode Eline Snel) heb ik de opleiding tot Mindfulness trainer voor kinderen en jongeren succesvol doorlopen. Bij SeeTrue heb ik de basisopleiding tot Mindfulness trainer voor volwassenen afgerond.

Sinds 2019 geef ik mindfulness trainingen aan kinderen en jongeren. Mijn doel is hen handvatten aan te reiken waarmee ze hoofd kunnen bieden aan de onrust die het leven soms met zich meebrengt. ‘Mindfulness’, of het beoefenen van bewuste en vriendelijke aandacht, is hiervoor een middel.

Ik denk dat een kennismaking met mindfulness en het gedachtengoed van Eline Snel voor ieder kind, iedere jongere én iedere volwassene heel waardevol kan zijn!

Naast mijn activiteiten als mindfulness trainer, kindercoach en viooldocent, ben ik werkzaam als violiste bij verschillende orkesten en ensembles.