Over Elske

Al meer dan twintig jaar werk ik met kinderen en jongeren, als muziekdocent en viooldocent.

Toen ik zelf een mindfulness cursus volgde, vertelde ik aan mijn trainer dat een van mijn kinderen ’s avonds moeite had in slaap te komen, omdat hij zoveel gedachten in zijn hoofd had. Zij wees mij op het boek ‘Stilzitten als een kikker’ van Eline Snel. 

Ik heb het boek aangeschaft en raakte zeer geïnteresseerd in wat Eline Snel te vertellen had. Ik werd nog enthousiaster toen ik merkte dat de korte, toegankelijke oefeningen beschreven in het boek na enige tijd van thuis uitproberen hun vruchten begonnen af te werpen.

De materie greep me zo, dat ik me er verder in verdiepen wilde. Ik ben toen de opleiding tot ‘Aandachttrainer voor kinderen en jongeren’ aan de Academie voor Mindful Teaching Methode Eline Snel gaan doen en heb deze opleiding succesvol afgerond.

Ik denk dat een kennismaking met mindfulness en het gedachtengoed van Eline Snel voor ieder kind, iedere jongere én iedere oudere heel waardevol kan zijn!

Naast aandachttrainingen aan kinderen en jongeren geef ik ook vioollessen en werk ik als violiste bij verschillende orkesten en ensembles.